Brine -

Hemmeligheten som gir ekstra saftig kjøtt

Har du også lurt på hvorfor kalkunene de presenterer i USA ser så saftige ut? Sannheten er at de som oftest selges ferdig «Brinet»!

Brine er ganske enkelt sukkersalt lake med ev andre kryddersmaker. I utgangspunktet ble dette brukt for konservering av kjøtt, men metoden ble fort veldig populær blant ivrige BBQ entusiaster. Ved å legge kjøttet i sukkersalt lake får kjøttet en naturlig saltsmak og holder bedre på kjøttets egne væske. Tester viser at Brine reduseres væsken som slippes fra kjøttet med opptil 4%. Dette gir enda mer saftig kjøtt!

Blandingsforhold standard Brine:

  • Vann (1 liter)
  • 30 gram salt
  • 15 gram brunt sukker

Fremgangsmåte:

  1. Kok opp nok vann til at du kan løse opp salg og sukker.
  2. Bland konsentrert sukkersalt lake med resterende kaldt vann. Ikke bruk for mye, da nedkjølingen vil ta lenger tid.
  3. Tørk av kjøttet med kjøkkenpapir og legg det i sukkersalt laken over natten. Har du dårlig med tid kan en kylling klare seg med 4-6 timer.
  4. Tørk av kjøttet med kjøkkenpapir og krydre kjøttet før det er klart for BBQ, kullgrill eller annen varmebehandling.

Lag nok Brine til å dekke kjøttet komplett. En kylling krever fort 5-6 liter Brine. En kalkun ca 15 liter.

Brine anbefales spesielt til kalkun og kylling som er magre kjøtt typer. Vær oppmerksom på at kjøttet ikke må saltes for mye før/etter varmebehandling, da kan det fort ende opp for salt! Et annet tips dersom du ønsker å tilføre andre kryddersmaker i laken er å riste disse i panne før tilsetting for å fremheve kryddersmakene ytterlig.

Bye Bye Dry Turkey!