Dagen for grilling:
Fyr opp grillen og få temperaturen opp til ca. 250 grader.
Grill brisketen 8-10 minutter på hver side til du har fått noen flotte grillmerker på hver side. OBS. På kullgrill vil grilltiden være kortere – følg med underveis så kjøttet ikke brenner seg.
Forvarmer du en stor støpejerns gryte over høy varme. Ha i baconbitene og grill til de er gyldne og crispy. Putt oppi hakket løk og la det surre i 5-6 minutter. Tilsett hvitløk og gi det 2 minutter til. Rør så inn hakket tomat, chilisaus (ketchup alternativt), brunt sukker, kjøttkraft og ½ ss med BBQ-rub. La det småkoke.
Når brisketen er har fått grillmerker tar du den av grillen og plasserer den oppi gryten sammen på toppen av det andre (fettsiden opp). Bruk en skje og hell noe av sausen fra gryten over brisketen. Få ned temperaturen på grillen til ca. 170 grader.
Ha lokk eller aluminiumsfolie over gryten og sett den på grillen. Grill under lokk i 1,5 time. Væskemengden skal da ha halvert. Hell flasken med øl i gryten, sett på lokket og grill i ytterligere 1,5 time. Sjekk temperaturen. Brisketen er ferdig når kjernetemperaturen er 96 grader. Flytt brisketen til en skjærefjøl og la den hvile i 15 minutter.
Mens brisketen hviler heller du kraften fra gryten over i en panne og blander med eple eddiken. Kok opp mens du rører og la den koke til sausen har tyknet.
Del brisketen i tynne skiver og server med deilig hjemmelaget BBQ saus.