Short ribs

Også kalt Beef Ribs – forbered deg på en fantastisk matopplevelse! Short Ribs er kutt fra Storfe skulder eller bringe. De beste Short Ribs’ene er godt marmorerte og kommer fra unge dyr. Det blir en del svinn i bein og fett – så beregn 6-800 gram pr person.

Fremgangsmåte:

  1. Tørk av kjøttet med kjøkkenpapir og vær raus med krydder.
    Velg din favoritt rub – vi liker godt å bruke Backyard Aviator BBQ Rub.
     
  2. Still inn Pellet Smoker på 110-130 °C. Pellets kan du velge etter egen preferanse, vi liker godt Pecan pellets.
     
  3. Plasser en panne med litt vann i smoker’en for å tilføre fuktighet. Dette forbedrer kjøttets evne til å ta opp røyksmak fra pellets. Om du ønsker å tilføre litt syre og sødme til kjøttet kan du jevnlig spraye med BBQ Eple Eddik ca hver time under steking.
     
  4. Stek til kjernetemperatur er 88-90°C – du har da 6-8 timer på å lage salaten og en god Coleslaw.
     
  5. Hvil kjøttet minimum 30-45 minutter før servering –
    gled deg til et festmåltid!