Spareribs

Har du noen gang prøvd spareribs og tenkt "jo det var helt greit"? Da har du ikke prøvd skikkelig spareribs!
Når den er laget på skikkelig vis så er det helt himmelsk! Det tar litt tid å lage, men om du klarer å planlegge dette noen timer før servering, så vil du ikke angre! Vi har hatt besøk av Brendan Lamb fra Texas, som har gitt oss sin versjon på spareribs!

Du trenger:

 

Fremgangsmåte:

  1. Forvarm grillen/smokeren til 120°C, legg også inn en beholder (som tåler varme) med litt vann i.
     
  2. Fjern membranen på baksiden av spareribsen. Den er vanskelig å få tak på, så bruk en kniv for å få tak på den. Ta et tørkepapir og dra membranen av.
     
  3. Smør på et tynt lag med sennep.
     
  4. Påfør et gjevnt lag med rub over hele (ikke glem undesiden og sidene). Løft den opp og la overflødig dette av.
     
  5. Legg spareribsen i grillen/smokeren. Der skal den ligge i ca 3 timer (kjernetemperatur ca 82°C)
     
  6. Når kjernetemperaturen er nådd, kan du pensle med glaze/saus*. Pakk kjøttet inn i aluminiumsfolie**.

    *Om du ikke ønsker "sticky gooey" ribs så dropper du glazen.
    **Man må ikke pakke inn ribsen, men om den har blitt veldig mørk så bør du gjøre det så den ikke blir for tørr (om dette er tilfellet så er nok grillen varmere enn den viser.)
     
  7. Etter ca 1 time skal spareribsen være ferdig. Dette sjekker du ved å løfte den på midten. Om ribsen bøyer seg ned er den ferdig.

  Server med for eksempel: Bakte poteter, maiskolber og BBQ saus.