Humlepellets

Fordelen med pellet er at det tar mindre plass enn hel humle og derfor også enklere å oppbevare. I tillegg byr de på mindre utfordringer enn hel blomst når de tilsettes koking

Viktig å huske på

Bitterutnyttelsen i pelleter ligger to til tre prosentpoeng høyere enn utnyttelsesgraden for hel blomst. Dette kommer sannsynligvis av at lupinkjertlene er knust under møllingen.

Gjør som oss, testsmak litt ulik humle, du kan gjøre det så enkelt som å la et par humlepellets trekke i kokt vann. Du får da humle-te og kan finne frem til din humlefavoritt. 
Les også: Hvorfor ikke ta seg en kopp humle te ?

Alternativt kan du tørrhumle rett i ølglasset, det beste er her å ha et øl med lite humlesmak slik at du virkelig får smakt humlearomaen du tilsetter. Bruk humleball eller humleposer.

Velg humle fra hele verden

Amerikansk humle er kanskje den mest populære humla i verden akkurat nå. Den kjennetegnes med forskjellige typer citrus smak. Det er generelt høyt nivå med oljer i disse humlene. De egner seg derfor meget godt som aroma-, smaks- og tørrhumle.

Humler fra Australia og New Zeeland har ofte en europeisk eller amerikansk humle som utgangspunkt. Men når den er dyrket her nede, så blir smaken allikevel annerledes. Så humle herfra kjennetegnes ved veldig spennende smaker!

Europeisk humle er humle vi kjenner fra øl fra de store bryggeriene i Norge og ellers i Europa. Den smaken vi i utgangspunktet er mest fortrolig med. Men også her i Europa er det mye nytt som kommer og som har mye spennende smaker!