Tørket blomst
Kan lagres, men er svært volumiøse og gir utfordringer ved lagring.
Pellets
Svært populær form som er finhakket hel humle presset sammen til pellets. Så her er volumet redusert og lagring blir derfor enklere. Klikk her for å se vårt utvalg på humlepellets.
Finnes i et stort utvalg og er den mest vanlige bruksformen for humle i dag. Finnes i to ulike utgaver: type 90, som er en vanlig humlepellet og type 45, hvor noe av plantemateriale er blåst bort for at a-syreinnholdet skal være det samme gjennom ulike produksjoner. På grunn av formen er de enkle å håndtere og veie, i tillegg til at de synker til bunns i kjelen noe som gir større kontaktflate som igjen gir bedre utbytte. Ca 10% for å være nøyaktig. Faller stort sett godt til bunnen som kan være en fordel ved tørrhumling. Bitterutnyttelsen i pelleter ligger to til tre prosentpoeng høyere enn utnyttelsesgraden for hel blomst.
Fersk, hel humle
Dette er selvfølgelig det mest naturlige og mange mener dette gir den beste smaken. Ulempene ved å bruke fersk humle er at de har dårlig holdbarhet, og at konglene holder seg flytende som kan gi problemer senere i prosessen. Fordelen er at du kan bruke egendyrket humle.
Synker ikke til bunnen, men flyter rundt i vørteren. Fersk humle må du gange med fem i forhold til bruk av tørket humle. Mister aroma og a-syre under lagring. Kalles wet-hoppping