Olivias dessertpizza

Kan man ha pizza til dessert? Absolutt, og det er faktisk veldig godt! Denne oppskriften har blitt en sikker vinner hjemme på terrassen, som dessert etter at man har spist seg god og mett på napolitansk pizza. Mascarpone, nutella, blåbær og bringebær gir en herlig blanding av sødme, syre og salt, komplementert med en nydelig lukt av karamellisert nøttesjokolade.

Mascarpone er en mild frisk kremet italiensk ost som er mye brukt i desserter, blant annet i tiramisu og som fyll i cannoli som alternativ til ricotta dersom man ønsker en litt fetere kremet konsistens.

Det er ingen spesifikk deig-oppskrift for denne pizzaen. Bruk den samme deigen som til vanlig pizza.
I dette tilfellet ble det brukt en deig bestående av 100% Caputo Cuoco, 70% hydrasjon, 30% poolish, hevet i 2 døgn. Pizzaen stekes i en Ooni Koda 12 pizzaovn.

Se eksempel her dersom du trenger oppskrift på pizzadeig

Ingredienser:

  • Pizzadeig
  • Mascarpone
  • Nutella
  • Bringebær
  • Blåbær
  • Flaket salt

Fremgangsmåte:

Bak ut deigen på vanlig måte. Ha på mascarpone og nutella. Toppingen kan med fordel varmes litt på forhånd slik at det er lettere å fordele på pizzaen. Er det vanskelig å smøre kan man enkelt fordele noen klatter her og der. Det smelter uansett raskt utover pizzaen straks den kommer i ovnen.

Pizzaen skal nå stekes. Vi ønsker at toppingen skal stekes godt, men ikke bli brent. Målet er at sjokoladen skal bli litt crispy, da er den perfekt!

Når pizzaen er ferdig stekt, toppes den med rikelige mengder blåbær og bringebær. Til slutt strør man over litt flaket salt og nyyyter – Her blir det aldri et stykke til overs!