Oppskriften er inspirert av italienske pilsnere med lys maltprofil og rene smaker. Brygget med Eraclea malt fra Nord-Italia for god skumfasthet og smak, samt en andel mais som gir et ekstra lyst og lett uttrykk - typisk for pilsnere fra middelhavsområdet.
Ølsettet er beregnet for 20L til gjæring.
I oppskriftsarket som følger med er det mulig å klippe ut label ferdig laget for Bishop Tap Handle!
Stil: Italiensk Pilsner
Alkoholprosent: ca. 5,1%. Forventet OG: ca. 1.049. FG: ca 1.010
IBU: ca. 31 – moderat bitter. Farge: 7 EBC - halmgul
Innholder 4,4 kg
knust
malt:
Malt: Eraclea Pilsner, Flaket mais, Cara Clair
Humle: H. Magnum, Tettnang og saaz
Gjær: Lalbrew NovaLager
Meskes på 66°C i 60 minutter. Kokes i 60 minutter. Humlen tilsettes i henhold til beskrivelse på humleposene.
Gjæres på ca. 17°C.
Tilsett 7g sukker pr liter øl når ølet settes på flaske, og la karbonere ved 20-28°C i ca 14 dager før settes kjølig.
CO2 volum på fat: ca 2,5 - Se kullsyretabell her
Link til detaljert beskrivelse og veiledning, A4 utskriftsformat
Link til oppskriften i Brewfather
