21897

Brut IPA ekstraktsett

Med tørrhumle

Varenr:102715
Kraftig humlearoma med hint av mango, pasjonsfrukt, blåbær og furutrær. Tørr crispy finish.

Brut IPA ble til i en pub i San Fancisco, og regnes som en av de nye store undersjangerne til Amerikansk IPA. Med en smaksprofil og arome som konkurrerer med de beste IPA'ene er det lett å forstå hvorfor stilen så raskt har spredd seg til hele verden.

OBS: Trenger i tillegg  Dextrose eller Flytende Maltekstrakt for å oppnå ønsket alkoholnivå.
349,-
-+
Send meg mail når varen er på lager
Midlertidig utsolgt!
Ta kontakt for leveringstid.
BeskrivelseTeknisk infoTilbehørAlternativerSupportKundeanmeldelser
Beskrivelse

Brut IPA

Kraftig humlearoma med hint av mango, pasjonsfrukt, blåbær og furutrær. Tørr crispy finish.


Brut IPA ble til i en pub i San Fancisco, og regnes som en av de nye store undersjangerne til Amerikansk IPA. Med en smaksprofil og arome som konkurrerer med de beste IPA'ene er det lett å forstå hvorfor stilen så raskt har spredd seg til hele verden.

Denne nye stilen kom fra bryggermesteren hos Social Kitchen & Brewery, som eksperimenterte med tilsetting av enzymer i IPA. Resultatet ble en IPA som gjærer helt ut, og gir en tørrere finish i likhet med en tørr champagne, derav navnet Brut IPA.
Stilen kombinerer en fantastisk humlearoma med en forfriskende lettdrikkelighet.

Dette ekstraktsettet leveres med en unik gjær som er tilsatt glucoamylase enzym. Dette sørger for at alt sukkeret i vørteren gjærer helt ut.


Antall liter ferdig produkt: ca 18 liter
Alkoholprosent: ca 6,5%
Bitterhet: 2/5
IBU: 18-22
Farge: Hazy gyllen
Gjær: Brut Yeast (mix av gjær og glucoamylase enzym)
Anbefalt gjæringstemperatur: 18-23°C
Estimert SG*: 1.004
Humle: Mosaic og Azacca

 

*Estimert SG; oppgitt mål for mengde restsukker (Specific Gravity, målt med hydrometer når ferdig utgjæret. Omtales også som FG = Final Gravity). SG-verdiene finnes her: https://mangrovejacks.com/pages/sg-readings

 

Posen settet kommer i består av 2 adskilte lommer som inneholder det flytende konsentrat samt tørrgjær og de øvrige tilsetningsstoffene.

 

Til dette ekstraktsettet vil du i tillegg trenge 0,6 kg flytende maltekstrakt for å oppnå ønsket alkoholprosent.

 

Det anbefales å rehydrere tørrgjæren før bruk. Kok opp ca 1 dl vann til 1 pakke gjær. Deretter avkjøles vannet til ca den anbefalte gjæringstemperaturen. Dryss i den tempererte tørrgjæren, la stå i ca 10 minutter. Benytt en desinfisert skje til å røre ut gjæren. La gjæren stå i ytterligere 10 minutter. Deretter er den klar til bruk.

Klikk her for å lese en oversatt versjon av fremgangsmåten for å lage øl av ekstrakt:
se også https://cdn.shopify.com/s/files/1/0195/8620/files/V3_MJ_GENERIC_INST_HR.pdf  

Teknisk info

Produktinformasjon

Volum 23 liter


Tilbehør
Alternativer
Support
Kundeanmeldelser
21897