Hvilken temperatur skal kjøttet ha?

Det finnes mange teknikker for å finne ut om kjøttet er ferdigstekt, men den mest presise er å benytte et grilltermometer / steketermometer og måle kjernetemperaturen. Her er The BBQ Shops forslag til kjernetemperaturer til de forskjellige typene kjøtt man kan ha på grillen.

 

Kjernetemperatur på storfe

 

BIFF/FILET

Rare: 55 °C
Medium: 60 °C
Medium pluss: 65 °C
 

HAMBURGER

Medium-rare 62-65 °C
Medium 65-68 °C
Gjennomstekt 70 °C*
*Mattilsynet anbefaler 70°C, vi synes det blir litt tørt.
 

ENTRECÔTE

Rare: 55 °C
Medium: 60 °C
Medium pluss: 65 °C

FLANK STEAK

Vi anbefaler 60 – 65 °C
 

FLAT IRON STEAK

Vi anbefaler 58 °C
 

CULOTTE STEK

Vi anbefaler 54 – 58 °C
Maks kjernetemp. 60 °C
 

BRISKET

Vi anbefaler: 88 – 92 °C

 

Kjernetemperatur på svinekjøtt

 

SPARERIBS

Vi anbefaler 85 – 90 °C

SVINEKOTTELETTER

Medium: 70 °C
Gjennomstekt: 76 °C

SVINENAKKE

Medium: 65 – 70 °C
Godt stekt: 70 – 75 °C
Pulled pork: 85 – 95 °C

 

Kjernetemperatur på lam

 

LAMMELÅR

Medium: 60 – 65 °C
Medium+: 70 °C

 

BENFRI LAMMESTEK

Lite stekt: 55-60 °C
Medium: 65 °C
Medium+: 70 °C
Gjennomstekt: 75 °C

LAMMECARRÉ (RIBBE)

Lite stekt: 55 °C
Medium: 60-65 °C
Medium pluss: 70 °C
Gjennomstekt: 75 °C

 

BIFF/MØRBRAD AV LAM

Lite stekt: 55 °C
Medium: 60-65 °C
Medium pluss: 70 °C
Gjennomstekt: 75 °C

 

Kjernetemperatur på fugl

 

HEL GRILLET KYLLING

Vi anbefaler: 68 °C*
(Måles ca. midt i brystet)

KYLLINGFILET
OG ANDEBRYST

Vi anbefaler: 68 °C*

*Mattilsynet anbefaler en kjernetemperatur på minst 72 grader