Munngodt Norsk Gårdsøl Munngodt Norsk Gårdsøl

Munngodt Norsk Gårdsøl allgrain ølsett

Autentisk norsk øl med kveik og einerlåg

Varenr:104380

Munngodt er et tradisjonelt norsk gårdsøl med einerlåg og kveik. Dette ølet har en behagelig karamellsmak, et hint av sitrus og en fin duft av einer.

Ølsettet er utviklet i samarbeid med Torkjel Austad fra Bygland Bryggeri, som har spesialisert seg på å brygge både tradisjonelle og innovative øl med norske råvarer. Det er et av få norske bryggerier som kan skilte med omtale i New York Times, og har gjort det skarpt på nasjonale øltester hvor terningen har vist 6 øyne ved flere anledninger!

Ølsettet er beregnet for 20L til gjæring.

I oppskriftsarket som følger med er det mulig å klippe ut label ferdig laget for Bishop Tap Handle!

499,-
-+
20+på lager
BeskrivelseTeknisk infoTilbehørAlternativerSupportKundeanmeldelser
Beskrivelse

Munngodt er et tradisjonelt norsk gårdsøl med einerlåg og kveik. Dette ølet har en behagelig karamellsmak, et hint av sitrus og en fin duft av einer.

Ølsettet er utviklet i samarbeid med Torkjel Austad fra Bygland Bryggeri. Torkjel er en kar med stor lidenskap for kveik og tradisjonsbrygging (og prater gjerne i timevis om «kauking» og «oppskåke»..).

Bygland Bryggeri har spesialisert seg på å brygge både tradisjonelle og innovative øl med norske råvarer. Det er et av få norske bryggerier som kan skilte med omtale i New York Times, og har gjort det skarpt på nasjonale øltester hvor terningen har vist 6 øyne ved flere anledninger.

Les mer om Bygland Bryggeri her

Ølsettet er beregnet for 20L til gjæring.

I oppskriftsarket som følger med er det mulig å klippe ut label ferdig laget for Bishop Tap Handle!

 

Stil: 12C Kornøl

Alkoholprosent: ca. 8,1%. Forventet OG: ca. 1.075. FG: ca 1.013
IBU: ca. 20 – moderat bitter. Farge: 17 EBC - ravfarget

Innholder 7,1 kg knust malt:

Malt: Pale Ale Malt, Chateau Cara Clair, Caramunich I
Humle: Magnum og Saaz
Gjær: Voss Kveik

Denne oppskriften krever mesking med einerlåg for å oppnå det beste resultatet!
Einerlåg lager man ved å først tilsette ca en halv bærepose med einerskudd i meskevannet og la dette trekke på ca 72°C i 4-12 timer.
(einerskudd er ikke inkludert i ølsettet)

Meskes på 66°C i 60 minutter. Kokes i 90 minutter. Humlen tilsettes i henhold til beskrivelse på humleposene.
Gjæres på ca. 40°C første 4 dager, og senkes deretter til 20°C i ytterligere 10 dager.

Tilsett 6g sukker pr liter øl når ølet settes på flaske, og la karbonere ved 20-28°C i ca 14 dager før settes kjølig.
CO2 volum på fat: ca 2,5 - Se kullsyretabell her

 

Link til detaljert beskrivelse og veilledning, A4 utskriftsformat 
Link til oppskriften i Brewfather

 

 

Alle våre All-Grain ølsett er utviklet og produsert ved vårt produksjonsanlegg i Grimstad.


Her har vi blandemaskiner, mølle og pakkemaskiner hvor vi pakker ca 60 ølsett pr batch. All humle veies i henhold til bruk, pakkes og vakuumeres i lystette poser for best mulig holdbarhet slik at det bare er å klippe opp posen og bruke innholdet. Det følger også med tørrgjær, der mengden følger produsentens anbefalinger.

Maltet er veid opp i henhold til oppskrift, for deretter å blandes homogent før maltet slippes i mølla og føres videre til vekt- og pakkemaskin. I pakkemaskinen blir mesteparten av luften sugd ut av posen med malt for å opprettholde en god holdbarhet. Til slutt samles alt i esker som merkes i henhold til innholdet.

Møllen kverner (skallknuser) maltet slik at det passer til de fleste bryggemaskiner som er på markedet, hvor det benyttes silbunn eller silkar. Graden av knusing passer også dersom du benytter meskepose (BIAB = Brew in a Bag). Utbyttet vi oppgir, dvs 72%, er erfaringstall ved brygging på Beer Brew 30. Utbyttet du selv oppnår vil være avhengig av ditt utstyr og din bryggeteknikk, og vi kan derfor ikke garantere en spesifikk OG.

Våre ulike ølsett har ulikt innhold og mengde malt, og det vil derfor være enkelte bryggemaskiner som ikke har plass til all maltet. Velger du å gå ut over produsentens anbefaling vil du kunne oppleve lavere utbytte (mindre OG) og du kan også oppleve såkalt «stuck mash» (silen går tett og sirkulering/avrenning blir vanskelig).

 


 


Her er produsentenes egne anbefalinger av maltmengde. Se for øvrig brukerveiledning til ditt bryggeutstyr med henhold til beregning av mengde vann i forhold til mengde malt.


BrewZilla / Digiboil:

  • 35L: max 8 kg
  • 65L: max 16 kg

Beer Brew:

  • 30L: silkar max 8 kg, silbunn max 9 kg
  • 60L: silkar max 15 kg, silbunn max 16 kg

Grainfather:

  • 30L: max 9 kg
  • 70L: max 17 kg

Speidel Braumeister:

  • modell 10: max 2,8 kg
  • modell 20: max 6 kg
  • modell 50: max 13 kg

Brewtools:

  • B40pro: max 9 kg
  • B80pro: max 20 kg
  • B150pro: max 35 kg
Teknisk info

Produktinformasjon

Volum 20 liter


Tilbehør
Alternativer
Support
Kundeanmeldelser
Gjennomsnittlig vurdering:
(2)
32747