Et elegant juleøl med norsk malt fra Jærmalt og gjær fra Kveik Yeastery. Oppskriften er utviklet for å fange stemningen i høytiden, med mørk farge og balansert maltprofil. En oppskrift som kombinerer norske råvarer med tradisjonell håndverksbrygging.
Ølsettet er beregnet for 20L til gjæring.
I oppskriftsarket som følger med er det mulig å klippe ut label ferdig laget for Bishop Tap Handle!
Stil: Winter Seasonal Beer
Alkoholprosent: ca. 6,3%. Forventet OG: ca. 1.062. FG: ca 1.014
IBU: ca. 28 – moderat bitter. Farge: 28 EBC - kobberfarget
Innholder 6,1 kg
knust
malt:
Malt: JærMalt Pale Ale, Chateau Melano, Caramel 200
Humle: Magnum og East Kent Goldings
Gjær: K.22 Stalljen Kveik
Meskes på 67°C i 60 minutter. Kokes i 60 minutter. Humlen tilsettes i henhold til beskrivelse på humleposene.
Gjæres på ca. 20°C.
Tilsett 6g sukker pr liter øl når ølet settes på flaske, og la karbonere ved 20-28°C i ca 14 dager før settes kjølig.
CO2 volum på fat: ca 2,4 - Se kullsyretabell her
Link til detaljert beskrivelse og veilledning, A4 utskriftsformat
Link til oppskriften i Brewfather
