Oppskriften er inspirert av klassiske oatmeal stouts, der mørke malttyper og havre gir en fyldig og avrundet karakter. Røstet bygg og sjokolademalt tilfører dyp farge og komplekse toner, mens havreflak bidrar til et kremet skum og silkemyk munnfølelse - typisk for stilen.
Ølsettet er beregnet for 20L til gjæring.
I oppskriftsarket som følger med er det mulig å klippe ut label ferdig laget for Bishop Tap Handle!
Stil: Oatmeal Stout
Alkoholprosent: ca. 7,2%. Forventet OG: ca. 1.070. FG: ca 1.015
IBU: ca. 55 – noe over middels bitter. Farge: 83 EBC - rødsort/brunsort
Innholder 6,7 kg
knust
malt:
Malt: Pilsnermalt, Chocolate, Caramel 150, Dextrine, Oat, Flaked Oat, Carafa Special III
Humle: H Magnum og East Kent Golding
Gjær: LalBrew Nottingham Yeast
Meskes på 65°C i 60 minutter. Kokes i 60 minutter. Humlen tilsettes i henhold til beskrivelse på humleposene.
Gjæres på ca. 20°C.
Tilsett 6g sukker pr liter øl når ølet settes på flaske, og la karbonere ved 20-28°C i ca 14 dager før settes kjølig.
CO2 volum på fat: ca 2,2 - Se kullsyretabell her
Link til detaljert beskrivelse og veilledning, A4 utskriftsformat
Link til oppskriften i Brewfather
