London Porter er en av David Heath's personlige favorittoppskrifter, og har blitt særlig godt mottatt blant hans følgere!
Resultatet er en porter på ca 5% som fremmer komplekse smaker, noe man sjeldent får i et øl av denne styrken. Porteren har flott kremete skum og en mørkbrun farge, med smak av kjeks, brødskorpe og søt karamell.
 
Ølsettet er beregnet for 20L til gjæring.
I oppskriftsarket som følger med er det mulig å klippe ut label ferdig laget for Bishop Tap Handle!
Stil: Porter
Alkoholprosent: ca. 5,3%. Forventet OG: ca. 1.055. FG: ca 1.015
 IBU: ca. 34 – moderat bitter. Farge: 56 EBC - mørkbrun
Innholder 5,2 kg 
knust
malt: 
Malt: Pilsner malt, Brown malt, Caramel 300, Carafa III
Humle: East Kent Goldings
Gjær: Fermentis S-04
Meskes på 65°C i 60 minutter. Kokes i 60 minutter. Humlen tilsettes i henhold til beskrivelse på humleposene.
Gjæres på ca. 20°C.
Tilsett 6g sukker pr liter øl når ølet settes på flaske, og la karbonere ved 20-28°C i ca 14 dager før settes kjølig.
CO2 volum på fat: ca 2,3 - Se kullsyretabell her
 
Link til detaljert beskrivelse og veilledning, A4 utskriftsformat 
Link til oppskriften i Brewfather
