Utviklet i samarbeid med David Heath, kjent for sine klassiske øloppskrifter. Denne oppskriften er basert på tradisjonell Irish Red Ale, der lys og mørk malt kombineres for å gi den karakteristiske rødlige fargen og balanserte maltprofilen. En klassisk irsk stil med moderat styrke og ren gjærkarakter.
Ølsettet er beregnet for 20L til gjæring.
I oppskriftsarket som følger med er det mulig å klippe ut label ferdig laget for Bishop Tap Handle!
Stil: Irsk rød
Alkoholprosent: ca. 4,7%. Forventet OG: ca. 1.049. FG: ca 1.013
IBU: ca. 23 – moderat bitter. Farge: 33 EBC - kobberfarget
Innholder 4,6 kg
knust
malt:
Malt: Pilsner malt, Munich Light, Cara Clair, Caramel 50, Roasted Barley
Humle: Northern Brewer, East Kent Golding
Gjær: Lallemand Nottingham
Meskes på 64°C i 60 minutter. Kokes i 60 minutter. Humlen tilsettes i henhold til beskrivelse på humleposene.
Gjæres på ca. 20°C.
Tilsett 6g sukker pr liter øl når ølet settes på flaske, og la karbonere ved 20-28°C i ca 14 dager før settes kjølig.
CO2 volum på fat: ca 2,4 - Se kullsyretabell her
Link til detaljert beskrivelse og veilledning, A4 utskriftsformat
Link til oppskriften i Brewfather
