Har du glemt juleølet nå igjen? Fortvil ikke, her er redningen! Sleng Plutselig Jul i gryta og senk skuldrene - det blir jul i år også. Hilsen Rudolf! Oppskriften er inspirert av amerikansk amber ale, med balanse mellom karamellmalt og humle. Den rødlige fargen kommer fra mørkere spesialmalt som gir dybde og sødme, mens amerikansk humle tilfører friskhet og aroma. Et klassisk sesongbrygg med varm fargetone og tydelig karakter.
Ølsettet kan enkelt jules opp med litt ekstra krydderier etter smak. For eksempel kardemomme, muskat eller kanel i moderate mengder, ca 10-20g, tilsettes siste 10min av kok.
Ølsettet er beregnet for 20L til gjæring.
I oppskriftsarket som følger med er det mulig å klippe ut label ferdig laget for Bishop Tap Handle!
Stil: American Amber Ale
Alkoholprosent: ca. 5,5%. Forventet OG: ca. 1.057. FG: ca 1.015
IBU: ca. 36 – middels bitter. Farge: 28 EBC - kobberfarget
Innholder 5,45 kg
knust
malt:
Malt: Pilsner malt, Active Red, Imperial Malt og Caramel 300
Humle: Columbus, Simcoe og Cascade
Gjær: Lallemand Nottingham
Meskes på 68°C i 60 minutter. Kokes i 60 minutter. Humlen tilsettes i henhold til beskrivelse på humleposene.
Gjæres på ca. 18°C.
Tilsett 6g sukker pr liter øl når ølet settes på flaske, og la karbonere ved 20-28°C i ca 14 dager før settes kjølig.
CO2 volum på fat: ca 2,3 - Se kullsyretabell her
Link til detaljert beskrivelse og veilledning, A4 utskriftsformat
Link til oppskriften i Brewfather
