Et norsk gårdsøl med røtter i gamle bryggetradisjoner, utviklet sammen med Jærmalt og Kveik Yeastery. Brygget med Hornindalskveik K.22 Stalljen, kjent for sitt fruktige og krydrede uttrykk. En lys og balansert oppskrift som fremhever norske råvarer og kveikens særpreg.
Ølsettet er beregnet for 20L til gjæring.
I oppskriftsarket som følger med er det mulig å klippe ut label ferdig laget for Bishop Tap Handle!
Stil: Norsk Gårdsøl
Alkoholprosent: ca. 7%. Forventet OG: ca. 1.065. FG: ca 1.012
IBU: ca. 28 – moderat bitter. Farge: 8 EBC - halmgul
Innholder 6,4 kg
knust
malt:
Malt: Jærmalt Pilsner, Jærmalt Hvete
Humle: Perle og Saaz
Gjær: Kveik Yeastery K.22 Stalljen
Meskes på 64°C i 60 minutter. Kokes i 60 minutter. Humlen tilsettes i henhold til beskrivelse på humleposene.
Gjæres på ca. 36°C.
Tilsett 6g sukker pr liter øl når ølet settes på flaske, og la karbonere ved 20-28°C i ca 14 dager før settes kjølig.
CO2 volum på fat: ca 2,4 - Se kullsyretabell her
Link til detaljert beskrivelse og veilledning, A4 utskriftsformat
Link til oppskriften i Brewfather
