Titty Twister NEIPA Limited Edition
Dette er en smakfull og fyldig humlejuice med masse havre og spelt, som vil kun være tilgjengelig i begrenset periode. Den er humlet med de Australske humletypene Eclipse og Galaxy, så her kan du forvente heftige innslag av søt appelsin og moden ananas! Det er også med en pakke maltodextrine som vil bidra til ekstra fylde, så ikke få sjokk når du får en "skummelt høy FG".
Pro tip fra Westum: Dropp pH ned til 4.9-5 før hopstand. IKKE (jeg gjentar...IKKE) flaskekarboner, men mindre du liker smaken av bløt papp. Tvangskarbonering er eneste måte å få en bra NEIPA på.
Ølsettet er beregnet for 20L til gjæring.
I oppskriftsarket som følger med er det mulig å klippe ut label ferdig laget for Bishop Tap Handle!
Stil: New England IPA
Alkoholprosent: ca. 8,1%. Forventet OG: ca. 1.085. FG: ca 1.023
IBU: ca. 29 – moderat bitter. Farge: 10 EBC - halmgul
Innholder 6,5 kg
knust
malt:
Malt: Low Color Golden Promise Pale Ale, Spelt malt, Oat malt
Humle: Eclipse og Galaxy
Annet: Oat malt extract og Maltodextrine
Gjær: WLPD066 London Fog
Meskes på 69°C i 90 minutter. Kokes i 60 minutter. Humlen tilsettes i henhold til beskrivelse på humleposene.
Gjæres på ca. 20°C.
Tilsett 6g sukker pr liter øl når ølet settes på flaske, og la karbonere ved 20-28°C i ca 14 dager før settes kjølig.
CO2 volum på fat: ca 2,4 - Se kullsyretabell her
OBS: Oksidering
Oksidering skjer når ølet utsettes for oksygen etter at gjæringen har startet. Noen ølstiler er mer følsomme for dette, særlig humlerike øl som NEIPA, IPA og West Coast IPA. Oksidering kan føre til usmaker og redusert holdbarhet, så det er lurt å ta noen enkle forholdsregler.
Unngå all kontakt med oksygen etter påbegynt gjæring:
- Husk å flushe med CO2 etter tørrhumling. Bruk gjerne Hop Bong om du har Fermzilla eller Kegmenter
- Ved gjæring under trykk, bruk Slangesett for lukket overføring til fat
- Det anbefales å bruke fat
- Flasking frarådes, da det er vanskelig å unngå oksidering ved flasking.
Les mer fat og utstyr her
Link til detaljert beskrivelse og veilledning, A4 utskriftsformat
Link til oppskriften i Brewfather
