En fyldig velkomponert stout nøye tilrettelagt for en god dose av din favorittkaffe! Dette ølsettet inneholder ingrediensene du trenger til selve bryggingen – kaffe er ikke inkludert, slik at du kan bruke akkurat den kaffen du foretrekker. Oppskriften er tilrettelagt for at smak og aroma fra kaffe skal integreres godt i ølet.
Som et forslag: Tilsett ca. 200 g grovkvernet, mørkbrent kaffe, gjerne en variant med toner av sjokolade, karamell eller vanilje. Mengde og type kaffe kan justeres etter ønsket intensitet.
- Brygging og gjæring som vanlig.
- Ha kaffen i en humlepose som lukkes ved å knyte igjen endene. Pass på å bruke en pose som er stor nok til at kaffen kan bevege seg litt i posen. (Pose er inkludert i ølsettet)
- Tilsett humleposen med kaffen rett i gjæringskaret 2 dager før tapping.
- En dag gjæringstemperatur og en dag kaldt, dersom man har mulighet til å cold-crashe ølet før tapping.
Ølsettet er beregnet for 20L til gjæring.
I oppskriftsarket som følger med er det mulig å klippe ut label ferdig laget for Bishop Tap Handle!
Stil: Outmeal Stout og Andre tilsetninger
Alkoholprosent: ca. 7%. Forventet OG: ca. 1.066. FG: ca 1.013
IBU: ca. 74 – Høy bitterhet. Farge: 95 EBC - Rødsort/brunsort
Innholder 6,35 kg
knust
malt:
Malt: Pilsner malt, Havre malt, Caramel 100, Coffee malt, Dextrin, Roasted Barley, Biscuit, Chocolate, Lightly Peated.
Humle: Columbus, Cascade og Centennial
Gjær: Fermentis US-05
Annet: Humlepose for kaffe medfølger
Meskes på 67°C i 60 minutter. Kokes i 60 minutter. Humlen tilsettes i henhold til beskrivelse på humleposene.
Gjæres på ca. 20°C.
Tilsett 6g sukker pr liter øl når ølet settes på flaske, og la karbonere ved 20-28°C i ca 14 dager før settes kjølig.
CO2 volum på fat: ca 2,4 - Se kullsyretabell her
Link til detaljert beskrivelse og veilledning, A4 utskriftsformat
Link til oppskriften i Brewfather
