FRESH WORT KIT! - Til deg som vil brygge godt øl, men ikke har tid eller plass til allgrain brygging.
Her har vi kort forklart brygget ølsettet for deg, slik at du kun trenger å gjære og tappe ølet. Les mer om Fresh Wort Kit her
Krush Hour West Coast IPA Limited Edition
I samarbeid med Espen Westum har vi laget en heftig West Coast IPA med Galaxy, Eclipes og Krush™ humle, som gir eksplosiv aroma av mango og guava, kombinert med fersken og friske appelsiner. Denne vil kun være tilgjengelig i en begrenset periode.
Denne er tørr og bitter som stilen tilsier, med en tydelig humleprofil og fruktige aromaer i fokus. En velbalansert IPA med klassisk vestkystpreg og ren avslutning.
Stil: West Coast IPA
Alkoholprosent: ca. 7,4%.
IBU: ca. 90 – Høy bitter. Farge: 10 EBC - halmgul
Inneholder ferdig brygget vørter for 20 liter øl
Se oppskriftsark her
Instruks:
- Hell vørter over i gjæringskaret ditt
- Topp opp med rent vann til 20 liter totalt volum.
- Tilsett gjær
- Sett på lokk og gjærlås
- Følg den medfølgende veiledningen med tanke på tørrhumling og anbefalt gjæringstemperatur
Inkludert:
Gjær: WLPD066 London Fog Lallemand/White Labs
Tørrhumle: Krush
Gjæres på ca. 20°C. Tørrhumle tilsettes i henhold til beskrivelse på humleposene.
CO2 volum på fat: ca 2,5 - Se kullsyretabell her
OBS: Oksidering
Oksidering skjer når ølet utsettes for oksygen etter at gjæringen har startet. Noen ølstiler er mer følsomme for dette, særlig humlerike øl som NEIPA, IPA og West Coast IPA. Oksidering kan føre til usmaker og redusert holdbarhet, så det er lurt å ta noen enkle forholdsregler.
Unngå all kontakt med oksygen etter påbegynt gjæring:
- Husk å flushe med CO2 etter tørrhumling. Bruk gjerne Hop Bong om du har Fermzilla eller Kegmenter
- Ved gjæring under trykk, bruk Slangesett for lukket overføring til fat
- Det anbefales å bruke fat
- Flasking frarådes, da det er vanskelig å unngå oksidering ved flasking.
Les mer fat og utstyr her