Om man sliter med å finne tid til å brygge sitt eget øl grunnet tidsnød faller ofte valget på et ekstraktsett.
I et ekstraktsett får man ca 2 kg med konsentrert vørter som blandes ut i 18-10 liter vann. I tillegg må man koke opp sukker eller beer-enhancer som tilsettes for at alkoholnivået skal bli riktig.
Dette er i utgangspunktet raskt og enkelt, men resultatet bærer preg av at vørteren er veldig konsentrert. Fargen blir mørkere enn hva man ser for seg og smaken har et kraftig hint av «konsentrat». Dette er dessverre ikke til å unngå i produksjonen av slike sett, ettersom mesteparten av vannet blir fordampet bort slik at vørteren konsentreres ned til et volum som ikke veier for mye å sende verden rundt.
Skal man få et skikkelig godt øl, må man ta steget videre til allgrain brygging. Dette er det vi virkelig brenner for her i Ølbrygging, og vi utvikler stadig nye allgrain ølsett som våre kunder har stor glede av. I et allgrain ølsett får man ferdig oppmålte ingredienser og en veiledning, klart til bruk.
Vi vet godt at det er mange der ute som ikke har tid eller plass til å drive med allgrain brygging. Derfor har vi jobbet lenge med utvikling av et helt nytt produkt for det norske markedet!