Titty Twister NEIPA Allgrain Ølsett Titty Twister NEIPA Allgrain Ølsett

Titty Twister NEIPA allgrain ølsett

Limited Edition

Varenr:110330

Titty Twister NEIPA er en fyldig og moderne tolkning av New England IPA, brygget med store mengder havre og spelt for en myk munnfølelse. Humlet med de australske typene Eclipse og Galaxy, kjent for sin fruktige aroma. Inneholder også maltodextrin som gir ekstra fylde - forvent derfor en høy FG som en naturlig del av stilen. Tilgjengelig i begrenset periode.

Kjøp Titty Twister etiketter til flaske og boks her!

999,-
-+
14på lager
BeskrivelseTeknisk infoTilbehørAlternativerSupportKundeanmeldelser
Beskrivelse

Titty Twister NEIPA er en fyldig og moderne tolkning av New England IPA, brygget med store mengder havre og spelt for en myk munnfølelse. Humlet med de australske typene Eclipse og Galaxy, kjent for sin fruktige aroma. Inneholder også maltodextrin som gir ekstra fylde - forvent derfor en høy FG som en naturlig del av stilen. Tilgjengelig i begrenset periode.

Pro tip fra Westum: Dropp pH ned til 4.9-5 før hopstand. IKKE (jeg gjentar...IKKE) flaskekarboner, men mindre du liker smaken av bløt papp. Tvangskarbonering er eneste måte å få en bra NEIPA på.

Ølsettet er beregnet for 20L til gjæring.
I oppskriftsarket som følger med er det mulig å klippe ut label ferdig laget for Bishop Tap Handle!

Stil: New England IPA
Alkoholprosent: ca. 8,1%. Forventet OG: ca. 1.085. FG: ca 1.023
IBU: ca. 29 – moderat bitter. Farge: 10 EBC - halmgul

Innholder 6,5 kg knust malt:

Malt: Low Color Golden Promise Pale Ale, Spelt malt, Oat malt
Humle: Eclipse og Galaxy
Annet: Oat malt extract og Maltodextrine
Gjær: WLPD066 London Fog

Meskes på 69°C i 90 minutter. Kokes i 60 minutter. Humlen tilsettes i henhold til beskrivelse på humleposene.
Gjæres på ca. 20°C.

Tilsett 6g sukker pr liter øl når ølet settes på flaske, og la karbonere ved 20-28°C i ca 14 dager før settes kjølig.
CO2 volum på fat: ca 2,4 - Se kullsyretabell her

OBS: Oksidering
Oksidering skjer når ølet utsettes for oksygen etter at gjæringen har startet. Noen ølstiler er mer følsomme for dette, særlig humlerike øl som NEIPA, IPA og West Coast IPA. Oksidering kan føre til usmaker og redusert holdbarhet, så det er lurt å ta noen enkle forholdsregler.

Unngå all kontakt med oksygen etter påbegynt gjæring:

  • Husk å flushe med CO2 etter tørrhumling. Bruk gjerne Hop Bong om du har Fermzilla eller Kegmenter
  • Ved gjæring under trykk, bruk Slangesett for lukket overføring til fat
  • Det anbefales å bruke fat
  • Flasking frarådes, da det er vanskelig å unngå oksidering ved flasking.

Les mer fat og utstyr her

 

Link til detaljert beskrivelse og veilledning, A4 utskriftsformat 
Link til oppskriften i Brewfather

 

Teknisk info

Produktinformasjon

Bruksområde Øl
Volum 20 liter


Tilbehør
Alternativer
Support
Kundeanmeldelser