Oppskriften er inspirert av klassiske pilsnere, brygget for et lett og rent uttrykk. Lys malt gir en balansert base, mens utvalgte humletyper tilfører friskhet og aroma. En enkel og upretensiøs oppskrift som passer godt for deg som vil brygge en tradisjonell, lys pilsner.
Ølsettet er beregnet for 20L til gjæring.
I oppskriftsarket som følger med er det mulig å klippe ut label ferdig laget for Bishop Tap Handle!
Stil: Tysk Pilsner
Alkoholprosent: ca. 4,7%. Forventet OG: ca. 1.047. FG: ca 1.011
IBU: ca. 24 – moderat bitter. Farge: 7 EBC - halmgul
Innholder 4,36 kg
knust
malt:
Malt: Pilsner malt og Dextrin malt
Humle: Magnum og Perle
Gjær: Fermentis S-189
Meskes på 66°C i 60 minutter. Kokes i 60 minutter. Humle tilsettes i henhold til beskrivelse på posene.
Gjæres på ca. 11°C.
Tilsett 7g sukker pr liter øl når ølet settes på flaske, og la karbonere ved 20-28°C i ca 14 dager før settes kjølig.
CO2 volum på fat: ca 2,5 - Se kullsyretabell her
Link til detaljert beskrivelse og veilledning, A4 utskriftsformat
Link til oppskriften i Brewfather
