Eikefat 10 liter med glassvegg - medium toast Eikefat 10 liter med glassvegg - medium toast Eikefat 10 liter med glassvegg - medium toast Eikefat 10 liter med glassvegg - medium toast

Eikefat 10 liter med glassvegg

medium toast

Varenr:104420

Fat med glassvegger for å kunne observere innholdet.

Eiketønne er et spennende tilskudd for enhver brygger som ønsker å prøve noe nytt i gjæringsprosessen av vin og øl. Glimrende til sekundærgjæring og da spesielt i kategorien surøl, eller kraftige øl som stout/porter for å øke kompleksiteten i smaken.

Fatet er laget av europeisk eik (quercus robur), med 18-25mm tykke vegger. Fatet kommer ferdig brent innvendig (medium toast),
Volum: 10 liter.

Laget av ukrainske CraftHouz, som blant annet produserer eikefat i høy kvalitet til en rekke vin og spritprodusenter.
Les mer om CraftHouz her

2 190,-
-+
3på lager
BeskrivelseTeknisk infoTilbehørAlternativerSupportKundeanmeldelser
Beskrivelse

Eikefat er et spennende tilskudd for enhver brygger som ønsker å prøve noe nytt i gjæringsprosessen av vin og øl. Glimrende til sekundærgjæring og da spesielt i kategorien surøl, eller kraftige øl som stout/porter for å øke kompleksiteten i smaken.

Stativ, tappekran i tre, og en treplugg til hullet på toppen er inkludert i prisen.

Fatet er laget av europeisk eik (quercus robur), med 18-25mm tykke vegger. Fatet kommer ferdig brent innvendig (medium toast), dette vil gi et tydelig preg av vanilje, mandel og karamell. Merk at et nytt eikefat vil gi mye smak på kort tid, og det er derfor anbefalt å starte med noen kraftige øl som Porter eller Stout, eller en kraftig vin. Utsiden av fatet er behandlet med naturlig linolje og bivoks. Metallbåndene er i rustfritt stål med gyllen lakk.

Endeveggene er byttet ut med glass for å kunne se innholdet. Merk at glasset er ganske støvete på innsiden på bildene, dette vil gå vekk når man skyller fatet før første gangs bruk.

Vekt: ca 6,2 kg
Volum: 10 liter
Dimensjoner: (HxBxL) 35cm x 28cm x 35cm

Laget av ukrainske CraftHouz, som blant annet produserer eikefat i høy kvalitet til en rekke vin og spritprodusenter.
Les mer om CraftHouz her

 

Første gangs bruk - trutning:
Før fatet kan brukes til lagring må det trutnes. Skyll først innsiden av fatet 2 til 3 ganger for å fjerne evt trespon. Fyll så fatet med lagringsløsning (se oppskrift under) i 3 til 5 dager. Dette vil gjøre at treverket trekker vann og utvider seg, slik at sprekker tettes. Merk at fatet vil lekke vann i denne perioden, så la det stå et sted med sluk i gulvet. Etterfyll med lagrinsløsning om nødvendig. Når fatet ikke lenger lekker kan du flytte det, men la fatet fortsatt være fylt i 3 til 7 dager til. Deretter kan du tømme og skylle fatet en siste gang, før du fyller det med øl, vin el.

Etter bruk - oppbevaring:
Eikefatet må etter første gangs bruk aldri lagres uten væske, da vil treverket fort begynne å mugne og fatet er ødelagt for bruk. Planlegg derfor å fylle det med noe nytt den dagen det skal tappes. Alternativt fylles fatet med ny lagringsløsning, se oppskrift under.

Oppskrift på lagringsløsning:

  • Vann
  • Sitronsyrepulver – 1 g pr. liter vann
  • Campden (sulfitt) – 0,25 g pr. liter vann

OBS: Unngå bruk av varmt vann, da kan glassveggene sprekke

Teknisk info

Produktinformasjon

Volum 10 liter


Tilbehør
Alternativer
Support
Kundeanmeldelser
33053