Barth Haaze X1.0 – Fresh Wort Kit

FWK Barth Haaze X1.0 Fresh Wort Kit

NEIPA med Mosaic & Azacca

Varenr:107248

Barth Haaze X 1.0
Utviklet i samarbeid med David Kerr fra Barth Haas, kjent fra Northern Monk. Dette fresh wort kit'et tar utgangspunkt i moderne NEIPA-brygging, med en rund maltbase og store mengder humle. Mosaic og Azacca er valgt for sitt gode samspill og bidrar til et komplekst, fruktig uttrykk der humlen får spille hovedrollen.

Barth Haaze fresh wort kit er brygget med store mengder av malttypen low color golden promise, og er ferdig vannjustert etter korrekt NEIPA-stil. Det er brukt litt laktose og maltodekstrin for sødmebalanse og fylde.

Merk at pga vekt er det ikke mulig å få 2 Fresh Wort Kit i samme kolli.

Les mer om Fresh Wort Kit her

769,-
-+
20+på lager
BeskrivelseTeknisk infoTilbehørAlternativerSupportKundeanmeldelser
Beskrivelse

FRESH WORT KIT! - Til deg som vil brygge godt øl, men ikke har tid eller plass til allgrain brygging.
Her har vi kort forklart brygget ølsettet for deg, slik at du kun trenger å gjære og tappe ølet. Les mer om Fresh Wort Kit her

Barth Haaze X 1.0
Utviklet i samarbeid med David Kerr fra Barth Haas, kjent fra Northern Monk. Dette fresh wort kit'et tar utgangspunkt i moderne NEIPA-brygging, med en rund maltbase og store mengder humle. Mosaic og Azacca er valgt for sitt gode samspill og bidrar til et komplekst, fruktig uttrykk der humlen får spille hovedrollen.

Barth Haaze fresh wort kit er brygget med store mengder av malttypen low color golden promise, og er ferdig vannjustert etter korrekt NEIPA-stil. Det er brukt litt laktose og maltodekstrin for sødmebalanse og fylde.
  

Stil: New England IPA

Alkoholprosent: ca. 6%.
IBU: ca. 50 –  over middels bitter. Farge: 9 EBC - halmgul

Inneholder ferdig brygget vørter for 20 liter øl

Se oppskriftsark her

Instruks:

  1. Hell vørter over i gjæringskaret ditt
  2. Topp opp med rent vann til 20 liter totalt volum.
  3. Tilsett gjær
  4. Sett på lokk og gjærlås
  5. Følg den medfølgende veiledningen med tanke på anbefalt gjæringstemperatur og tilsetning av humle

Inkludert:
Gjær: LalBrew New England
Tørrhumle: Mosaic og Azacca

Gjæres på ca. 20°C. Tørrhumle tilsettes i henhold til beskrivelse på humleposene.

Tilsett 6g sukker pr liter øl når ølet settes på flaske, og la karbonere ved 20-28°C i ca 14 dager før settes kjølig.
CO2 volum på fat: ca 2,3 - Se kullsyretabell her

OBS: Oksidering
Oksidering skjer når ølet utsettes for oksygen etter at gjæringen har startet. Noen ølstiler er mer følsomme for dette, særlig humlerike øl som NEIPA, IPA og West Coast IPA. Oksidering kan føre til usmaker og redusert holdbarhet, så det er lurt å ta noen enkle forholdsregler.

Unngå all kontakt med oksygen etter påbegynt gjæring:

  • Husk å flushe med CO2 etter tørrhumling. Bruk gjerne Hop Bong om du har Fermzilla eller Kegmenter
  • Ved gjæring under trykk, bruk Slangesett for lukket overføring til fat
  • Det anbefales å bruke fat
  • Flasking frarådes, da det er vanskelig å unngå oksidering ved flasking.

Les mer fat og utstyr her

 

Teknisk info

Produktinformasjon

Bruksområde Øl
Volum 20 liter


Tilbehør
Alternativer
Support
Kundeanmeldelser
Gjennomsnittlig vurdering:
(3)
Paul08.03.2024Upassende?
FWK Barth Haaze X1.0 Fresh Wort KitNEIPA med Mosaic & AzaccaVery nice neipa! Great tropical aroma and lovely hoppy flavour. Reccomended. :)
Paul08.03.2024Upassende?
FWK Barth Haaze X1.0 Fresh Wort KitNEIPA med Mosaic & AzaccaVery nice Neipa! Great tropical aroma and lovely hoppy taste. Recommended :)