Dette er et ekstraktsett hvor innholdet er behandlet slik at resultatet blir glutenfritt.
Fruktig balansert mellom humle og maltpreg. Humlet med Columbus og Cluster.
Antall liter ferdig produkt: ca 23 liter
Alkoholprosent: ca 4,6%
Bitterhet: 3/5
IBU: 26-32
Farge: Tåkete rav
Gjær: M44 US West Coast
Anbefalt gjæringstemperatur: 18-22°C
Estimert SG*: 1.011
Tørrhumle: Columbus, Cluster
*Estimert SG; oppgitt mål for mengde restsukker (Specific Gravity, målt med hydrometer når ferdig utgjæret. Omtales også som FG = Final Gravity). SG-verdiene finnes her: https://mangrovejacks.com/pages/sg-readings
Posen settet kommer i består av 2 adskilte lommer som inneholder det flytende konsentrat samt tørrgjær og de øvrige tilsetningsstoffene.
Til dette ekstraktsettet vil du i tillegg trenge 600g dextrose (druesukker) for å oppnå ønsket alkoholprosent.
Det anbefales å rehydrere tørrgjæren før bruk. Kok opp ca 1 dl vann til 1 pakke gjær. Deretter avkjøles vannet til ca den anbefalte gjæringstemperaturen. Dryss i den tempererte tørrgjæren, la stå i ca 10 minutter. Benytt en desinfisert skje til å røre ut gjæren. La gjæren stå i ytterligere 10 minutter. Deretter er den klar til bruk.
Klikk her for å lese en oversatt versjon av fremgangsmåten for å lage øl av ekstrakt:
se også https://cdn.shopify.com/s/files/1/0195/8620/files/V3_MJ_GENERIC_INST_HR.pdf