Kom i gang med ølbrygging!

For å lage øl må man gjennom 3 hovedsteg. Brygging, gjæring og tapping. 
Se hvilket utstyr du trenger i de forskjellige stegene. 

 

 

Bryggeprosessen

I bryggeoprosessen trenger du et bryggeapparat, litt ekstra utstyr og ingredienser.
Les mer om under hvert av punktene

Bryggeapparat

Her er det mange gode alternativer. Finn ut hvilken som passer best for deg!

Her er det lurt å tenke på hvor mange liter du ønsker å kunne brygge om gangen.
Hvor avansert ønsker du at bryggeapparatet skal være?
Ønsker du å kunne styre apparatet med en app?

Se alle bryggere her

Ekstra utstyr

I tillegg til bryggeapparatet er det lurt å ha:

  • Termometer - Det er viktig å vite at du har jevn temperatur under bryggingen.
  • Hydrometer - Med dette sjekker du utbytte av bryggingen.
  • Rørespade - Det er tungt å røre i mesken, så velg en rørespade som er god.

Se alt av ekstrautstyr her

Ingredienser

De består av malt, humle og gjær. Dette kan du lage oppskrifter på selv, og kjøpe ingredienser i løsvekt. 

Vi har også ferdige ølsett som inneholder det du trenger. 

Se alle våre ølsett her 

 

Vi har ferdige startpakker på bryggeutstyr!
Velg en pakke og ett ølsett, så har du det du trenger til bryggeprosessen

 

 

Gjæring

Til gjæringsprosessen trengs det bare et gjæringskar, men vi vil også poengtere hvor viktig det er med rengjøring!

Gjæringskar

Det er mange gjæringskar å velge mellom. Plast, stål, Pet og glass. 
Om du ønsker å gjære under trykk gir det deg flere muligheter

Les om gjæring under trykk her

Det er også mulig å ta steget litt høyere, og gå for ståltank. 

Her finner du alle våre gjæringstanker

Rengjøring

Vørter er en optimal plass for bakterier og villgjær. De ønsker vi ikke å ha der da de gir usmaker i ølet. Det er derfor veldig viktig å være nøye med renhold. Bruk basisk vaskemiddel til å få vekk rester som har sitter godt, og bruk et syrebasert skyllemiddel for å få vekk de "usynlige" bakteriene. 

Skyllemiddelet bruker du på alt etter at bryggeprosessen er over som ølet skal komme i kontakt med.

Finn utstyr til rengjøring her

 

 

Tapping

Tapping på flasker eller fat

Tappe på flasker

 

Finn utstyr til å tappe på flasker her

Tappe på fat

  • Fat - Velg det fatet som passer best inn hos deg
  • Hevert - Dette er en enkel måte å få overført ølet fra gjæringskaret til fatet.
  • Lukket overføring - Har du en gjæringstank som tåler trykk så er dette en veldig fin løsning for å overføre ølet fra gjæringskar til fat.
  • CO2 - For å karbonere ølet så kan tilfører du CO2 inn på fatet. Du trenger også CO2 for å få ølet ut av fatet.

 

Finn utstyr til å tappe på fat her